Over mij

 

Mijn naam is Esther Terpstra (1971) en ik woon in Utrecht met mijn prachtige dochter.  Na mijn studies maatschappelijk werk en sociale wetenschappen ben ik jarenlang werkzaam geweest in de hulpverlening in diverse instellingen. Vervolgens ben ik gaan werken als docent welzijn (communicatie en psychologie).  

 

Mijn passie om mensen te begeleiden leidde mij naar de opleiding lichaamsgerichte psychotherapie bij Bodymind Opleidingen Rotterdam.  Daarnaast heb ik diverse trainingen gevolgd op het vlak van bewustzijnsontwikkeling vanuit een verlangen naar zelfonderzoek en groei. Ik combineer momenteel mijn praktijk met mijn werk als (onderzoeks)docent, trainer.

 

Ik ben altijd erg gedreven geweest door de vraag wat mij en andere mensen beweegt. Op mijn eigen pad zijn mijn hart en humor grote helpers geweest. Door verlieservaringen, waaronder het overlijden van een partner, is mijn kijk op het leven en mijn ontwikkeling diepgaand beïnvloed.  Ik ben mij vervolgens nog verder gaan verdiepen in de thema's hechting, verbinden en loslaten.  

 

Mijn ervaring en mijn geloof is dat mensen zich vrijer gaan voelen en meer in de realiteit komen te staan als alles wat zich aandient gevoeld en aangekeken mag worden. Ik begeleid je daarin met een open, betrokken en doortastende houding. Mensen zijn welkom mij te benaderen met elke vraag of blokkade die ze ervaren in hun leven.